"“Opetusvideo, joka soveltuu käytettäväksi esimerkiksi neuvoloiden perhevalmennuksessa“"

1. Opetusvideo Imetyksen aika:

Äidit tarvitsevat tukea ja konkreettista mallia imetykseen:

Imetyksen aika- opetusvideon tavoitteena on auttaa äitejä imettämään lastaan suositusten mukaisesti. Imetyksen onnistuminen toiveiden mukaisesti vahvistaa äidin itseluottamusta ja tukee äidin ja lapsen välisen vuorovaikutussuhteen kehittymistä.

Opetusvideon liikkuva kuva, lähikuvat ja perheiden omakohtaiset kokemukset tarjoavat tuoreille vanhemmille konkreettisen mallin ja tuen imetykseen. Video tuo esille myös sen, miten merkittävä on läheisen, kuten isän rooli imetyksen tukijana. Tunnetason kohtaamisen lisäksi opetusvideo pohjautuu tuoreimpiin hoitotyön suosituksiin ja näyttöön perustuvaan tietoon.

Terveydenhuollon ammattilaisten tarjoaman tuen lisäksi esittelemme myös erilaisia vertaistuen mahdollisuuksia imetystukiryhmistä ystäväpiiriin ja isovanhempiin. Videon myötä odottava perhe pääsee tutustumaan äitiysneuvolasta lastenneuvolaan jatkuvaan hoitopolkuun.

Videomateriaalin toteutuksesta vastaa ValoAurinko osk, jolla on vankka kokemus opetusvideomateriaalin tuottamisesta. Ohjaajana toimii Metsämarja Aittokoski (mm. Jotain rajaa, YLE TV 2012), joka on yhteistyössä Riikka Huitti-Malkan ja Märta Salokosken kanssa kirjoittanut teoksen Imetyksen aika - uusi suomalainen imetyskirja. (Avain 2009) Käsikirjoituksesta vastaavat Metsämarja Aittokoski ja terveydenhoitaja Pia Seivo.

"Kesto, 28 minuuttia. Lisäosanana DVD:llä äitien ja isien haastattelumateriaalia. "

Yhteistyössä